G6PD האם יש רגישות שגם יכולה להסביר אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/12/2019 | 08:45 | מאת: sm

שלום לברור סיבה לאנמיה ביצעתי בדיקת G6PD הטווח 7-20.5 התוצאה 6.7 מוגלבין 10.6, RBC 3.57 HEMATOCRIT טווח 36-46 תוצאה 32.8 הברזל בטווח (לוקחת כדורי ברזל מידי פעם צמחונית) מוצא חצי קורדי חצי תורכי במשפחה יש רגישות g6pd השאלה הטווח בין המינימום לתוצאה הוא מינורי האם התוצאה נחשבת לרגישות ועליי להמנע מאכילת פול וכד' תודה

התוצאה מעידה על חסר, אמנם בנשים הביטוי של חסר g6pd לרב אינו משמעותי אך במידה ואת מעוניינת להיות על הצד בטוח ניתן חהמנע מפול ותרופות שקשורות להחמרה בנוכחות חסר g6pd. לגבי אנמיה, קרוב לוודאי שחסר g6pd אינו ההסבר. הסיבה הזכיחה חאנמיה בנשים צעירות היא חסר ברזל ולכן בשלב ראשון כדאי להעריך את משק הברזל.

מנהל פורום המטולוגיה