אנמיה כרונית המשך מעקב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/12/2019 | 21:02 | מאת: ירון

שלום ד"ר עשיתי בדיקות דם תחת מעקב עקב חשד לאנמיה כרונית, מדובר במעקב של כשנתיים לערך עם תוצאןת דומות, המוגלובין סביב 12.7, ברזל סבחב 50 +, crp גבוה 2.5 לערך, פריטין 295, המטוקריט 38. התוצאות פחות או יותר דומות במספר בדיקות עם נטיה קלה בירידה של המוגלובין. אני בן 32 ללא רקע רפואי חריג. רופא המשפחה ממליץ להמשיך במעקב של אותן בדיקות ללא צורך כרגע בהתייחסןת מיוחדת. אני ביום יום מרגיש קצת עייפות. רציתי לשאול אם יש אפשרויות טיפוליות שאני צריך לבדוק או בדיקות נוספות שיש צורך לעשות? האם יש צורך לפנות להמטולוג? תודה רבה

מדובר בירידה קלה בהמוגלובין, אנמיה מסדר גודל זה אינה דורשת טיפול. ניתן לבצע בדיקות נוספות לבירור סיבת האנמיה במסגרת בירור המטולוגי, אך גם אם תמצא סיבה-קרוב לוודאי שלא יהיה צורך בטיפול.

מנהל פורום המטולוגיה