תוצאות בדיקת B12 חריגות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/11/2019 | 20:06 | מאת: רותם

שלום, בת 30. חצי שנה לאחר ניתוח אפנדציט ושלושה חודשים אחרי ניתוח בקע בטבור. לפני כחודש סי.טי במיון עקב כאבים במפשעה/בטן תחתונה. בבדיקות דם שנשלחתי לעשות לאחר מכן נמצאה רמה חריגה למדי של B12 . הרמה עומדת על 1338. לפי הסקאלה שבאתר קופ"ח הרמה שלי גבוהה פי שתיים מהנורמה המקסימלית (181-672) , יתר בדיקות הדם יצאו תקינות. אני קצת בלחץ והרופא שלי בחופשה. אציין שאני נוטלת טבליות משולבות b12 וחומצה פולית של אלטמן. לא לקחתי טבליה ערב לפני הבדיקה. אודה להתייחסות ולהמלצה האם כדאי לבצע בדיקות נוספות.

19/11/2019 | 20:39 | מאת: רותם

שכחתי לציין כי תוצאות סי.טי בטן ואגן יצאו תקינות.

יש בעיה כאשר הרמה נמוכה, אען כל כך משמעות לרמה גבוהה מעבר לכך שזה קשור לעובדה שאת נוטלת b12.

מנהל פורום המטולוגיה