לגבי מה שרשמת לי למטה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/11/2019 | 18:19 | מאת: יצחק

קשה לענות בלי להכיר את המקרה לעומק. במקרים של פולצטמיה לא ברורה לעיתים בודקים מוטציה נוספת בjak2 או משלימים בדיקת מח עצם. כאמור אופי הבירור תלוי במקרה הספציפי. מוגלובין גובה אין כאבי ראש וכל מיני דברים כאלה רואה טיפה מטושטש אבל המוגלובין גבוה חייבים לבדוק מה הסיבה, מה הכוונה שלך ? זה יכול להיות מסוכן בעתיד

06/11/2019 | 18:21 | מאת: יצחק

מה הכוונה במקרה ספציפי? יש בעיה של המוגלובין גבוה,צריך לעשות בירור ממה זה לא מבין תתשובה,תודה

06/11/2019 | 18:23 | מאת: יצחק

היה המוגלובין גבוה אז שלחו להמוטולוג לא היה איזה משהו חריג דם סמיך קצת אבל זה דבר שצריך לאבחן

יש מקרים בהם קשה לתת תשובה לשאלה בלי לראות את כל בדיקות הדם של המטופל והרקע הרפואי. כאמור לעיתים על מנת לשלול מחלה המטולוגית מסוג פולצטמיה וורה יש צורך לבדוק מוטציה נוספת בjak2 ולהשלים בדיקת מח עצם.

מנהל פורום המטולוגיה