בדיקות דם חריגות לחולה אונקולוגית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/10/2019 | 15:53 | מאת: שירה

ד"ר אודית שלום, מצרפת נתונים נוספים למה שציינתי קודם: מבקשת לדעת בבקשה מה משמעות של תוצאות הבדיקה האלו אמא שלי היתה לפני 13 שנה חולת סרטן שד ..עברה כימוטרפיות והקרנות ועכשיו חזר לה הסרטן שד GLOBULIN ALPHA-1 5.5% GLOBULIN ALPHA-2 12.7% GLOBULIN BETA-1 7.9% HB 11 HCT 35.1 HYPO% 17.1 FREE LIGHT CH-KAPA 20.58 FREE LIGHT CH-LAMBDA 16.32 FREE KAPPA/FREE LAMB 1.26 האם יש צורך לבקש בדיקות דם מעמיקות יותר? אם כן אלו? האם חס וחלילה יש לדאוג למיאלומה? או לתפקוד כליות ?.הברזל שלה נמוך מאד כבר הרבה זמן וכדורים לא עוזרים

קשה לענות בלי לראות את כל הבדיקות, בעיקרון במידה ולא נמצאה עדות למקטע מונוקלונלי בבדיקת אלקטרופורזה של חלבונים, סביר שאין מיאלומה.

29/10/2019 | 20:54 | מאת: שירה

תודה ד"ר על המענה. לא עשו לה בדיקה כזו. היא מתחילה כימוטרפיה בשבוע הבא..האם קריטי לבצע בדיקה זו לפני הכימוטרפיה?

מנהל פורום המטולוגיה