פענוח ביופסיה בעמוד שדרה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/10/2019 | 21:53 | מאת: סימה

שלום,אשמח אם תוכלי לפענח לי את תוצאות הביופסיה שעשיתי בגב בעקבות ציסטה בעמוד השדרה. בתודה מראש סימה

אין באפשרותי לראות קבצים.

27/10/2019 | 16:35 | מאת: סימה

נרשם לי ככה בפענוח ביופסיה בעקבות ציסטה בעמוד שדרה. מחוליה l3 משמאל בקידוח. התקבל גליל מוח עצם 3 mm באורך קוריות העצם בחלקן דקות. הגליל מכיל כמות קטנה של תאים המהטופואיטים המייצגים את כל שלושת השורות: השורה האדומה ערה. בשורה הלבנה הבשלה עד ללויקוציטים נויטרופילים. מגהקריוציטים קטנים בעלי גרעינים היפולוברים. בתוך הגליל של מוח עצם נצפה חומר ורוד אמורפי של הציג תכונות של אמילואיד או של גליקוגון (שלילי pas) נצפה ריבוי ניכר של סיבי קולגן בתוך החומר האמורפי (garde3-4) בצביה לרטיקולין. לא נצפו תאי פלסמה ברקע (צביעה שלילית לשרשראות קלות lambda-ikappa) אין עדות לתהליך גרורתי אפיטליאלי (צביעה אימונוהיסטוכימית ל-ckmnf116 שלילית). אין עדות לתהליך לימפופרוליפרטיבי או דלקתי בחומר שהתקבל. Snomed:t-1x000 m-09350

מנהל פורום המטולוגיה