מקורות של ברזל במזון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/10/2019 | 16:42 | מאת: שירה

שלום וערב טוב , היה לי ברזל נמוך לאחר חצי שנה של חקיחת תוספת חזר להיות תקין ועכשיו הפסקנו בתקווה שלא יחזור שנית חשד גם שכדור שלוקחת גם גורם אבל לא בטוח מנסים שוב. שאלתי איזה מזונות חוץ משקדים ואגוזים וכאלה שלא יכולה לקחת עקב רגישויות ובעיות בשיניים יש ברזל גבוה במזון , ותוך כמה זמן ללא טיפול בכדורים יודעים אם צריך שוב לחזור על טיפול תרופתי או לא כי מנסה במזון לא עשה לי טוב בכלל ובעיות הבטן , תודה.

לגבי מקןרות לברזל ניתן לפנות לדיאטנית. על מנת לדעת את מצב מחסני הברזל יש לחזור על הבדיקות לאחר מספר חודשים. חשוב לבדוק המוגלובין, פריטין, ברזל וטרנספרין. רמת ברזל נמוכה בלבד אינה מעידה בהכרח על חסר ברזל.

13/10/2019 | 09:23 | מאת: שירה

כנראה זה כן חוסר ברזל כי כל המדדים שציינת היו לא תקינים ותוספת הברזל עזרה אבל עשתה לי לא טוב בבטן ובהסכמה אמרנו שננסה כמה חודשים בלי ונקפיד על תזונה שמקורותיה יותר בברזל .

מנהל פורום המטולוגיה