אופטלגין, דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/09/2019 | 15:17 | מאת: אביתר

שלום אני בן 40 רזה קצת אנמי המוגלובין 13.0 בעבר היה 14 בשיא. ידוע על קרוהן אבל אני ללא טיפול תרופתי לקרוהן. סובל גם מבעיה אורטופדית בצוואר שגורמת לפעמים לכאב עצבי חזק או כאב ראש. לא יכול לקחת NSAIDS בגלל קרוהן ובגלל רגישות בקיבה. אקמול לא מקל את הכאב לכן אני אחת לכשבוע לוקח כ 1.5-2 אופטלגין. רציתי לשאול 1. האם אופטלגין נוזלי הוא בסיכון גבוה יותר לאגרנולוצטוזיס ותופעות המטולוגיות מסוכנות מאשר אופטלגין בכדור? לפעמים אני חייב נוזלי. 2. מדוע אופטלגין נוזלי אפשר לקחת רק 3 פעמים ביום ואותו מינון בדיוק אופטלגין בכדור כתוב שאפשר לקחת 4 פעמים ביום? 3. האם בגלל שאני עם קרוהן וקצת אנמיה אני בסיכון מוגבר יותר לתופעה המטולוגית מאופטלגין או שאין סיכון מוגבר יותר? תודה רבה

אגרנולוציטוזיס הוא סיבוך נדיר של אופטלגין ואין קשר לקרון. ניתן לקחת עד גרם אופטלגין שלוש עד ארבע פעמים ביום, לא משנה אם בטיםות או בכדורים.

מנהל פורום המטולוגיה