גוש במוגדל בבלוטת הלימפה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/09/2019 | 13:40 | מאת: גלית

לפני כשלושה שבועות הבחנתי בגוש בבלוטת הלימפה. בדיקות הדם שנערכו לי- תקינות. ביצעתי ביופסיה ואלו התוצאות: בניקור בקשר לימפה נמצאו אלמנטים לימפטיםרבים הדרגותבשלות שונות הכוללים לימפוציטים בשלים,פרוליפוציטים, לימפובלסטים ובנוסףמאקרופגים רבים עם סימנים פגוזיטוסיה. לא נראו תאים ממאירים. מומלצת קורלציה קליני ומעקב. מה משמעות התוצאות? אני אמורה לסוע לדרום אמריקה לחודש וחצי. האם אני אמורה לבטל טת הנסיעה? האם זה עלול להיות מצב מסוכן?

ניקור של בלוטה אינו בדיקה מספיקה כדי לשלול גידולים במערכת הלימפה ולכן במידה ומדובר בבלוטה משמעותית נהוג לבצע ביופסיה כירורגית. לציין כי חשוב לדעת מה גודל הבלוטות לצורך החלטה על ביופסיה.

מנהל פורום המטולוגיה