פטכיה בזרועות . מה הסיבה?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/09/2019 | 00:59 | מאת: ענת

שלום יש לי לאחרונה פטכיות בשתי הזרועות. לפני חודשיים ריבוי פטכיות בזרוע ימין. לאחר מכן ,ירדה כמות הפטכיות אני בת 58, סוכרת סוג2. נוטלת1 יוקריאס בבוקר ובערב , אקטוס בצהריים ג'רדיאנס בבוקר. נוטלת ליטורבה בערב וסימבלט בערב . סימבלטה כנגד כאבים נוירופתיים ברגליים. מה הסיבה להופעת הפטכיות?

פריחה שדומה לפטכיות אינה בהכרח בעיה המטולוגית. באופן עקרוני-נטיה לדמם בעור שגורמת לפטכיות יכולה להיות מירידה ברמת הטסיות-זאת רואים בבדיקת דם, כמו כן יכול להיות כתוצאה משימוש במדללי דם.

09/09/2019 | 16:53 | מאת: ענת

אינני משתמשת במדללי דם בכלל. מה הסיבה לירידה בכמות טסיות דם? תודה

מנהל פורום המטולוגיה