ספירת דם.האם מדאיגה?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/08/2019 | 20:25 | מאת: נחמן

שלום! אני בן 58.יש לי אנמיה ,חוסר ברזל שנים רבות וגם תרומבוציטופניה. מיום שני הופיע לי חום 37.7-38.1.היום(6 ימים מאז תחילת הסיפור) הוא בסביבות 37.5. בספירת דם שנעשתה ביום חמישי: WBC-4.8 RBC-5.07 HB-13.2 HCT-41.3 MCH-26 MCHC-32 RDW-16.2 MCV-81.5 micro/hypo-1 PLT-85 MPv-11.1 poikilocytosis+ microcytosis+ microcytosis+ TearDrops+ Myelocytes-0.5% stabs-4.2% ניטרופילים-68.1% אוזינופילים-2.1% לימפוציטים-18.8% אניזוציטוזיס+ מונוציטים-6.3% mielocytis abs-0 stabs-0 ניטרופילים-3.3(abs) אוזינופילים-0.1(abs) לימפוציטים-0.9(abs) מונוציטים-0.3(abs) הערה:נראו מעט טרומבוציטים.נראו טרומבוציטים גדולים. האם הספירה יכולה להתאים למחלה זיהומית?או שיש צורך לבירור המטולוגי? אם לא זה ולא זה,לאיזה מומחה יש לפנות. לצערי הרב רופא המשפחה שלי בחופשה ואני די מודאג. חשוב לציין שהבדיקות שלי לפני חודשיים היו מצויינות.גם סיטי שנעשה לפני חודש היה ללא ממצא חריג. בתודה. נחמן.

הממצא העיקרי הוא רמות מעט נמוכות של טסיות-מבינה שזה לא חדש. קשה לענות בלי להכיר את הבדיקות הקודמות אך אני לא רואה משהו דחוף. בכל מקרה של טסיות נמוכות כדי לבצע יעוץ המטולוגי במידה ולא בוצע בעבר.

מנהל פורום המטולוגיה