תלסמיה לתינוקות - שאלה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/08/2019 | 19:48 | מאת: איילת

שלום, אני אם לתינוקת בת 6.5 חודשים. יש לי תלסמיה מינור ולבן זוגי אין (וידאנו את זה כמובן לפני הכניסה להריון). מכיוון שמדובר במחלה גנטית, אני מעוניינת לבדוק האם הבת שלי סובלת גם היא מתלסמיה או אנמיה, אשמח לדעת מהם הדרכים לברר זאת והאם יש דרכים למנוע היווצרות של המחלה בשלב מוקדם? תודה רבה.

טלסמיה היא מצב תורשתי. ניתן לקבל רמזים על נוכחות טלסמיה ולפי ספירת הדם ולעיתים בבדיקות משלימות כמו אלקטרופורזה של המוגלובין.

25/08/2019 | 19:13 | מאת: איילת

דיברתי עם רופא ילדים והוא טוען כי ניתן לאבחן טלסמיה רק באמצעות בדיקת דם, אבל עדיף לחכות עם בדיקה כזו רק לגיל שנה או לסימנים מחשידים שקשורים לטלסמיה. האם יש דרכים למנוע התפתחות טלסמיה או שמדובר בפגם גנטי שלא ניתן למניעה?

מנהל פורום המטולוגיה