התייעצות לפני בדיקת קרישיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/08/2019 | 18:52 | מאת: בר

ערב טוב בת 45 , לא מעשנת, לא נוטלת גלולות לפני כשנה עברתי אירוע נירולוגי לא אובחנה מחלה התבקשתי לקחת אספירין 100 מג באופן קבוע ערב ממצאים בהדמייה של mri ראש שינויים בחומר הלבן המתאימים למחלת כלי דם קטנים יש לציין אותם תופעות נירולוגיות לפני 10 שנים ללא שינויים בהדמייה מנהל מחלקת שבץ ביקש שאקח אספירין סביב טיסות ממושכות בלבד חוות דעת נוספת לקחת אספירין מידי יום בחודש האחרון אני נוטלת אספירין 100 מיליגרם ליום ובשביע האחרון עברתי ל75 מיליגרם בשבועיים האחרונים שמתי לב לשטפי דם גדולים שהופיעו לי ברגליים לאחר מכה שכנראה קיבלתי במקרה משולחן במשרד האם זה תקין ? זה נראה ממש גדול כחול ומפחיד נירולוג ביקש לחזור על בדיקת קרישיות יתר למרות שביצעתי לפני עשור ללא בעיות מיוחדות כולל במהלך האשפוז לפני כשנה האם לפני בדיקת קרישיות יתר יש צורך להפסיק לקחת את האספירין ? האם האספירין גורם לשפטי הדם והאם זהו מצב תקין ? האם נטילת אספירין אינה מזיקה במידה ואיני סובלת מקרישיות יתר ? אשמח לקבל מענה תודה רבה על העזרה

אספירין יכול לגרום לנטייה לשטפי דם בעור, אך יש לראות כדי לדעת את מידת הדימום. אין צורך להפסיק אספירין סביב בדיקות לקרישיות יתר. הטיפול באספירין ניתן למניעת אירועים מוחיים גם אם לא נמצאה קרישיות יתר.

מנהל פורום המטולוגיה