Lac ratio חיובי בשתי בדיקות הפרש

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/07/2019 | 23:53 | מאת: לילי

שלום דר'. אני בת 33 אני נמצאת כרגע בהריון שבוע 25 עם קלקס 60 הריון קודם בעיית שילייה לידה מוקדת מתחת לשבוע 34 במשקל קטן. היום גם הפלות בעבר עשיתי פעמים את הבדיקה rvvt ratio ו rvvt sensitive to lac בשתי הבדיקות בהפרש של שלושה חודשים לא תקינים. Ratio 1.15 גבול עד 1.17ו rvvt sensitive to lac יצא 1.22 גבול עד 1.17. כרגע אני עם קלקבן הרופא אמר שזה ימנע את מה שקרה בעתיד מה שמדאיג אותי. זה מה האחה האם יש לי תסמונת apla? בוודאות? האם זה גנטי או נרכש? האם זה יכול לעבור אחרי הלידה כולי בחרדות והתור להמטולוג עוד הרבה זמן. ממה שאני קוראת האירועי מוח הכי מפחידים אותי.

קשה לענות בלי להכיר את המקרה לעומק. התוצאות גבוליות ולכן האבחנה של APLA אינה חד משמעית. על מנת למנוע סיבוכי הריון במצב של APLA נהוג להמליץ על קלקסאן ולעיתים גם על אספירין.

מנהל פורום המטולוגיה