נגישות
נגישות

יעוץ לגבי ביופסית בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/07/2019 | 14:28 | מאת: חוסיין

שלום לך ד"ר עשיתי לפני חודשיים בדקית גסטרוסקופיה ממצא הבדיקה , שתפי דם/אודם וקוו z לא סדיר , ולקח 3 ביופסיות 2 תקינים ואחת יצא samll bowel mucosa with mildly increased IEL's and normal villi עכשיו שאלתי ד"ר התשובה שבאנגלית האם לימפוציטים T זה לא נותן חישבות לעקוב אחרי זה? או יתן להגברת תהליך סרטני ? שמחייב רצינות ? בשנת 2012 היה לי CELIAC SCREEN גבוה 74.4 ב2014 CELIAC חזר תקין 13 ואחרי חודשיים היה 7 אבל באותו השנה 2014 היה IGA גבוה היה 411 אז ביקשו ב2015 לעשות בדיקות האלה אציין לך בשנת 2015 היו בדיקות דם שלי ANTI CARDIOLIPIN IgA היה גבוה 45 FREE LIGHT CH.-KAPA היה גבוה 30 FREE LIGHT CH-LAMBDA זה היה תקין 20.20 Free Kappa/Free Lamb זה היה תקין גם 1.38 הבדיקות בשיטת מעבדת קופ"ח כללית לאחרונה CRB יוצא גבוה מעט מהנורמה בכל 6 חודש לבדיקות דם,.. אה ולציין לך שהייתי בבית חולים בחודש 12 היה אצלי פריטין (בדם) היה 418 גבוה CRP היה 3.9 גבוה מודה לך מאוד ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

הצגת בשאלה מגוון של נתונים מתחומים שונים ולא ברורה השאלה הספציפית.

08/07/2019 | 01:35 | מאת: חוסיין

מתנצל שאלתי היא בביופסיה של תריסריון T יצא תשובה משפט באנגלית הזה samll bowel mucosa with mildly increased IEL's and normal villi עכשיו יצא ריבוי לימפוציטים האם זה לא מסוכן ? שזה יכול לעשות תהליך סרטני בהמשך ?

הרושם שלי הוא כי הממצא בפני עצמו אינו מעיד על גידול. במידה והיה מדובר בתהליך ממאיר בדרך כלל הדבר נאמר באופן מפורש. בכל מקרה כדאי להגיע עם התשובה המלאה לביקורת אצל הרופא שלקח את הדגימה.

מנהל פורום המטולוגיה