קומבס ישר חיובי .....

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/07/2019 | 12:03 | מאת: איילת

שלום . בת 18 לפני מס' חודשים תרמתי דם וקיבלת ממד"א הודעה שבדיקת קומבס ישיר נמצאה חיובית : ps+3,lgG+2,c3+2 . רציתי לדעת מה הגורמים לדבר הזה?(אף פעם לא קיבלתי מנות דם , ולי ולשני הורי יש את אותו סוג דם o+) ,האם זה משהו שחולף? ומה ההשלכות של זה?

המשמעות של קומבס ישיר היא נוכחות נוגדנים עצמיים ואין קשר לחשיפה למנות דם. במידה ואין מחלות רקע וספירת הדם תקינה, לנוכחות קומבס ישיר אין בהכרח השפעה על בריאותך.

מנהל פורום המטולוגיה