חום שעולה ויורד מסיבה לא ידועה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/07/2019 | 19:19 | מאת: הודי

שלום רב, בת 30, בריאה בדכ, בהריון שני, שבוע 23. לא טסתי ולא טיילתי לאחרונה. בשבוע 16 (14/5) עלה לי חום שנע בין 37.8-38.5 למשך שבוע ימים במהלכם אושפזתי וקיבלתי אנטיביוטיקה בחשד לדלקת ריאות שבדיעבד החשד הופרך. נלקחו תרביות דם ושתן, נלקחו מטושים לפאנל ויראלי, נבדק CMV והכל שלילי. ספירה תקינה למעט עליה באחוז הנויטרופילים. CRP הגיע עד 24 (תקין עד 0.5). קיבלתי רוצפין וציפרו והחום ירד. CRP התנרמל לחלוטין לאחר שבוע. לאחר חודש (18/6) הרגשתי שוב שעולה החום, חום עלה עד 37.8 ונע סביב 37.3 וכל זה למשך יממה אחת בה החום חלף מעצמו. עשיתי שוב בירורים לוירוסים למיניהם, שוב CMV, CRP שוב עלה אך ל-6.7. ספירה הראתה לויקופניה בזמן החום (3.3) שהתנרמלה יומיים אחרי האפיזודה הזו. כיום שבועיים אחרי, שוב החום עלה ל-38.2 וממשיך לנוע סביב 37.3, יורד ועולה, ללא סימפטום נוסף מלבד כאבי ראש שמלווים את כל אירועי החום. כיוון גניקולוגי נשלל גם הוא. נלקח אפילו HIV ויצא שלילי. מה עליי לעשות? אני נורא מודאגת. מהסיפור, כמו מה הדבר הזה נשמע? זיהומי? סרטני? אודה לעזרתך!

במידה ויש חום ממושך, מעל 38, ללא סיבה ברורה זה יכול להיות משני למצבים שונים כמו זיהום, מחלה דלקתית, תרופות, תהליך גידולי ועוד... לבירור ראשוני יש לפנות לרופא המשפחה ולעיתים יש צורך להתאשפז בבית חולים לבירור.

מנהל פורום המטולוגיה