גלובולין אלפא 2 וביתא 2 גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/07/2019 | 10:43 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, די לחוצה ומוטרדת, מה תשובת גלובולונים זו אומרת? בת 37, שלושה שבועות לאחר לידה (לידה ראשונה), מהלך לידה תקין. עוד לפני ההריון החל לי נוקשות בוקר של כפות ידיים ולאחר הלידה המשיך , כמו כן אחרי הלידה שמתי לב כי יש לי גירוד יתר בראש/קרקפת, הלכתי לרופא עור שאמר שזו אלרגיה כנראה וקיבלתי תכשיר שמפו. לגבי נוקשות בוקר רופאת המשפחה שלחה אותי לבצע בדיקות דם בנושא ראומטולוגי ונתנה לי גם בדיקת דם שתשובתה התקבלה עתה והיא: PROTEIN TOTAL = 6.73 (טווח הנורמה הינו 6.6-8.3). ALBUMIN BY EP = 56.2 (טווח הנורמה הינו 55.8-66.1). GLOBULIN ALPHA -1 = 4.1 (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9). GLOBULIN ALPHA 2 = 12.7 (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8). GLOBULIN BETA - 1 = 6.7 (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2). GLOBULIN BETA -2 = 7.1 (טווח הנורמה 3.2-6.5). GLOBULIN GAMA 13.2 (טווח הנורמה הינו 11.1-18.8). בדיקת CRP = תקין בדיקת ANA= תקין בדיקת RF = תקין אני מבינה שעלי לפנות לרופא המשפחה ששלח אותי, אך הוא נסע לחופשה ואני די מוטרדת מתשובת גלובולין אלפא 2 וביטא 2 שיצאו חריגים. מה זה אומר האם זה מרמז על בעיה המטלוגית? בעיה אחרת? מה דעתך בבקשה? תודה רבה על סבלנותך ותשובתך האדיבה. בברכה

כאשר בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים אינה תקינה מופיע מיקטע מונוקלונלי ואז מצויינת הכמות שלו והסוג בתשובת הבדיקה. במידה ולא מופיע ממצא כזה-הבדיקה תקינה מבחינה המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה