נוצרה דילמה בקשר לתרופה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/06/2019 | 14:19 | מאת: אריה

שלום רב, כמעט בן 60,ברקע, י.ל.ד. מטופל בטריטייס ליפיטור,קרדילוג,וטמבוקור שנים שאני נוטל מיקרופירין 75 ,בהוראת רופא,כרגע אין סכרת, יש לי היצרות קרוטיס 25%צד אחד, וכעת החלה התעבות בצד השני,[כניסת אינטימה] אין לי מושג למה, יש לי כאבי ראש לאורך רוב היום,בימים האחרונים, ב2015 היה לי אירוע של רפרוף עליות,מאז אני עם טמבוקור וקרדילוג ולא שינו לי מאומה בעיניין מדלל הדם, כך שנישארתי עם מיקרופירין השבוע הרופא התקשר ואמר לי כי עבר על הפרטים, ואני בקבוצת גורמי סיכון,וכי ירצה להעביר אותי לתרופה אחרת,שאני לא זוכר את שמה, בכל מקרה, זה לא קומדין,ולא פרדקסה'איזו שהיא תרופה נוגדת קרישה, הייתי מופתע ולא שאלתי שאלות אך עם השעות כשבדקתי את עיניין התרופות, נחרדתי, אני מאוד חושש שתרופה נוגדת קרישה, תחשוף אותי לסכנת דמם, אפילו מוחי או חמור אחר, ואני דיי אחשוש לקחת אותה, כרגע הרופא אמר ששלח בקשה לאישור, אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות, אנא, אשמח לשמוע את מה שתרצה לומר לי, תודה

השאלה היא בתחום הקרדיולוגיה ולא ההמטולוגיה. לציין כי לעיתים הסיכון לאירוע מוחי כתוצאה מהפרעת קצב עולה על הסיכונים כתוצאה מהטיפול במדללי דם.

מנהל פורום המטולוגיה