נגישות
נגישות

אולטרסאונד בעקבות צהבת , טחלונים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/06/2019 | 18:58 | מאת: דינה

בס"ד בני כיום בן חודש ושלוש שבועות השתחרר מבית חולים עם צהבץ ילודים שבשיא היתה 16.4. טופל בפוטו ומאז בירידה. לילד חוסר ב g6pd. נעשו מספר בדיקות שהראו בילירובין אוכל בירידה. יחד עם זאת, בילירובין ישיר עולה: בדיקה מ 16.5- סהכ: 12.25, ישיר0.84 בדיקה מ19.5- סהכ : 11.82, ישיר: 0.97 בדיקה מ16.6- סהכ : 5.06, ישיר 1.26 מה יכולה להיות הסיבה לעליה בילירובין הישיר? האם מדובר בעליה חדה שיכולה לגרום נזק? ערכי בילירובין בירידה, בילירובין ישיר לא יורד. תוצאה לעונה מ 17.6: סהכ 4.79, ישיר 1.15. לאור יחס ישיר גבוה נשלחנו אולטרסאונד. ממצאים תקינים של כיס מרה, דרכי מרה ל לב, טחול וכיוב, למעט: 1. כבד - מרקם אחיד, מעט מוגדל 2. כליה שמאלית 5.8 סמ , פרנכימה שמורה cmd שמור, הרחבה מינימלית של מערכת מאספת, אגן וגביעים, אגן רוחב 0.16 סמ, לא הודגמו תהליגים , לא הודגמו אבנים. 3. טחול - לא מוגדל מרקם אחיד בסמוך לקויה תחתון ובשער הטחטל הודגמו 2 טחולונים בגוגל עד 0.6 סמ. אודה להתיחסותך- מה משמעות הממצאים האם יש קשר לצהבת האם עולה חדש למחלה כלשהי, כלייתית, כבד? אודה על תשובתכם .

לקריאה נוספת והעמקה

איני עוסקת ברפואת ילדים, ממליצה לפנות לרופא הילדים.

מנהל פורום המטולוגיה