בדיקות דם . אנמיה או מחלה המטולוגית?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/06/2019 | 14:20 | מאת: משי

שאלה ראשונה,יש לי אנמיה פריטין 15 ברזל 70(עלה עם ירידת הפריטין) מוגלובין 10.6 Rbc 3.85 בדיקת המוטוקריט 3.38 עכשיו צירפו לי לראשונה בבדיקת בדיקת hypo ויצא לי 13.9 . נוטלת תוסף ברזל כבר חודש,מטופלת בפרדניזון,מתותרקסט,פלקוויניל בגלל דלקת מפרקים. מה הפירוש של בדיקת hypo? והאם יש לי בעיה בדם ולא רק האנמיה?איך בודקים? שאלה שנייה,האם ערך Esr עולה גם בדלקת בשתן? תודה רבה

לערך hypo אין משמעות בפני עצמו. בדיקת esr יכולה להיות מוגברת הכל מצב של דלקת: דלרת פרקים, דלקת בדרכי השתן ועוד...

מנהל פורום המטולוגיה