חלבון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/06/2019 | 22:42 | מאת: א

שלום. אני בן 19 ויש לי תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. אני לא חייב טיפול, אבל מקבל יוטירוקס 50 ומאוזן. אין נוגדנים לבלוטה. לפני שמונה חודשים גילו אצלו בבדיקות דם חלבון מוגבר - 9.2, 8.5, 9. אלבומין היה לפעמים גבוה 5.7 לפעמים תקין. סידן תקין. קורטיזול תקין. אלקטרופוזה של חלבונים - גאמא גלובולין מעט גבוה, גלובולין אלפא1 מעט גבוה. Anca-pr3 חיובי, anca-mpo שלילי. ירדתי 6 קג בלי דיאטה, אבל ייתכן שזה בגלל שהתחלתי לאכול יותר בריא. אני נמצא במעקב של פנימאי בגלל החלבון הגבוה anca חיובי. הוא לא יודע להגיד ממה זה. אבקש את עזרתך. האם את יודעת ממה יכול להיות חלבון גבוה? האם anca חיובי בלי תסמינים נוספים מעיד על מחלה?

על מנת לשלול מחלה המטולוגית בהקשר של חלבון מוגבר הבדיקה המשמעותית היא אלקטרופורזה של חלבונים. במידה והיא תקינה יש מממצא שנקרא חלבון מונוקלונלי ובתשובנ מצויין הגודל שלו. אין נתון כזה בפרטים שציינת.

מנהל פורום המטולוגיה