בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/06/2019 | 09:31 | מאת: ליאת

בת 40, מזה כחצי שנה בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות בשני הצדדים. באולטראסאונד חוזר נראה שהן רק הולכות וצתרבות הולכות וגדלות עם החודשים. מתוארות שרשראות גוגולריות לאורך כל הקו, חלקן ריאקטיביות, הגדולות שבהן בגודל 2 ס''מ. רגישות מעט למגע. בדיקות דם תקינות, הרגשה כללית תקינה ולא ידוע לי על זיהום או מחלה שאני מודעת אליה. מה זה יכול להיות? מה כדאי לעשות עכשיו? ישנן ביקורת נוספות שחשוב לבצע לפני שמגיעים להמטולוג כדי להשלים את התמונה? מה יכולה

קשה לענות בלי לראות את הממצאים המדוייקים. על פניו נראה שמדובר בבלוטות קטנות. במידה ומדובר בבלוטות קטנות לרב החשש ממחלה המטולוגית קטן. במידה ומדובר בבלוטות גדולות או שיש מגמה של החמרה- ניתן לקחת ביופסיה על מנת לשלול מחלה המטולוגית. ממליצה להמתין לבדיקת המטולוג מסודרת.

מנהל פורום המטולוגיה