כדוריות דם אדומות מוגברות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/06/2019 | 15:07 | מאת: סמדר

שלום לך. הבן שלי בן 22 עשה לאחרונה בדיקות דם.גם עכשיו וגם ב2015 התוצאה הלא תקינה העידה על ייצור גבוה מעל הממוצע של כדוריות דם אדומות. הרופא שלנו הציע שהפעם ייטול חומצה פולית למשך חודשיים ואז לעשות בדיקה חוזרת ולראות אם יש הבדל.. מעיון שערכתי באינטרנט הבנתי שהויטמין הזה מיועד לייצור תאי דם אדומים לחולי אנמיה. ואצל בני המצב הוא הפוך. האם כדאי ליטול את התרופה ? אשמח לתשובה.

כדורי חומצה פולית ניתנים כאשר יש עדות לחסר בחומצה פולית בבדיקת דם. כאשר יש חסר חומצה פולית יכולה להיות אנמיה (המוגלובין נמוך) אך לא בהכרח.

מנהל פורום המטולוגיה