ליאוקוציטים גבוהים באופן כרוני

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/05/2019 | 16:30 | מאת: יעל

לבעלי מס' שנים ערך הליאוקוציטים 12000 באופן כרוני . בחודש האחרון הערך עלה ל16000 קיבל אנטיביוטיקה בחשד לדלקת שתן ,השתן חזר שלילי מתרבית . חזר על בדיקת הדם שוב 16000 ברקע טרשת עורקים סוכרת מה יכול להעלות את הליקוציטים ? תודה

חשוב לדעת איזה תת סוג של לויקוציטים גבוה, לימפוציטים או נויטרופילים. סיבות לעליה בתאים לבנים הן שונות. לדוגמא משנית לזיהום, דלקת, עישון או תרופות. בכל מקרה של עליה בלויקוציטים בבדיקות חוזרות ללא הסבר מומלץ לפנות להמטולוג כדי לשלול מחלה המטולוגית ראשונית.

מנהל פורום המטולוגיה