אנטיביוטיקה זינט וירידה בכדוריות דם לבנות וטסיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/05/2019 | 12:26 | מאת: שרון

שלום אני בת 34. בשל חום של 4 וחצי ימים וצריבה במתן השתן הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה מסוג זינט למשך 5 ימים. התברר בסופו של דבר שלא הייתה דלקת בשתן ולקחתי את האנטיביוטיקה רק 3 ימים. אחרי 3 ימים עם 1000 מיליגרם ביום של זינט עשיתי בדיקות דם ויצאו כמה ערכים נמוכים בספירת דם. כדוריות דם לבנות 2.7 כאשר המינימום הוא 4.5 נויטרופילים 1.1 כאשר המינימום הוא 1.8 לימפוציטים יצא בטווח 1 כאשר המינימום 0.9 טסיות 83 האם ערכים נמוכים אלה יכולים להיות קשורים לאנטיביוטיקה שלקחתי?

מדובר בערך מעט נמוך של נויטרופילים, יכולות להיות סיבות שונות ותגובה לאנטיביוטיקה היא אחת הסיבות. במידה וזה הגורם מספר הנויטרופילים צפוי לעלות בהמשך ולכן מומלץ לחזור על הבדיקה עוד מספר שבועות.

מנהל פורום המטולוגיה