B2 MICROGLOBULIN גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/05/2019 | 19:37 | מאת: מודאגת

שלום רב ד"ר, בת 46 , נשלחתי לבדיקות שלילת קרישיות דם עקב ממצא בCT חזה שהשערה לגביו היתה אבצס או קריש. כל הבדיקות APLA יצאו תקינות ( ANTI CARDIOLIPIN IgA,ANTI CARDIOLIPIN , ANTI CARDIOLIPIN IgG, A.B2 GLYCOPROTEI IgG,A.B2 GLYCOPROTEI IgMIgM,אנטיקרדיוליפין, לופוס וכו' למעט B2 MICROGLOBULIN שיצא מטווח הנורמה. 4873 ng/ml לעומת טווח 600-2300. האם יש משמעות לחריגה מהנורמה ? או שיכול להיות שתוצאה של זיהום שגרם לחשד לאבצס בריאות ? שואלת כי התור לרופאה בקופה רק עוד שבועיים ...והתיאורים של התוצאה מלחיצים ...תודה רבה.

23/05/2019 | 19:44 | מאת: מודאגת

רק מוסיפה שנמצא טחול מוגדל - 15 - ונאמר לי שכנראה תוצאה של זיהום.. בCT קודם חצי שנה קודם הטחול היה תקין. לא יודעת אם זה קשור או לא.

בדיקתb2 microglobulin אינה חלק מבירור קרישיות ולא ברור מדוע נלקחה במקרה שלך וכיוון שמדובר בנתון שאינו מכוון לאבחנה ספציפית, לא ברורה משמעות התוצאה. לגבי הטחול-מדובר בהגדךה מתונה של הטחול. במידה והממצאחוזר על עצמו לםי אולטרא סאונד כדאי לפנות לבירור המטולוגי.

24/05/2019 | 14:25 | מאת: מודאגת

ראשית תודה רבה ד"ר גוטווין! האם יש איזה ברור שעלי לעשות לגבי הבדיקה של הb2 microglobulin ? כדי להבין אם יש משמעות לתוצאה ? כאמור בדיקות הדם שלי יצאו תקינות רק טיפה מדדי זיהום ואנמיה קלה שאינה חריגה אצלי . תודה רבה.

מנהל פורום המטולוגיה