בדיקות דם מדאיגות ותרופות.תודה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/05/2019 | 13:36 | מאת: Meshmesh

שלום דוקטור. אני בת 23 סובלת מדלקת פרקים ומטופלת חודשיים בפרדניזון 7.5 מג ביום + לנטון 30 מג ביום+מתותרקסט 10 מ"ג פעם בשבוע. ביצעתי שבוע שעבר בדיקות דם והיום ביצעתי שוב את אותן בדיקות. מוגלובין ירד בשבוע מ11.1 ל10.7 פריטין 12 נמוך מהטווח. בדיקת המטוקריט הייתה 35.9 וירדה בשבוע ל34.5. כדוריות דם אדומות מתחיל לרדת מהטווח. האם יש קשר בגלל התרופות? מה עליי לעשות? מה זה אומר בכלל? תודה מראש

מטוטרקסאט יכול לגרום לירידה בהמוגלובין, אך נראה שיש גם מאכיב של חסר ברזל הגורם לאנמיה. ניתן לנסות טיפול בברזל.

מנהל פורום המטולוגיה