ספירת דם - המוגלובין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/05/2019 | 15:08 | מאת: צחי

שלום, בן 44, בבדיקות דם שגרתיות: Hemoglobin- 12.9 Hematocrit- 39.4 MCH- 26.4 האם יש צורך בהמשך בירור כלשהו ? האם יכול להעיד על דימום כלשהו ? תודה רבה!

14/05/2019 | 19:54 | מאת: צחי

מהפוסט הראשון נשמט ערך נוסף: פריטין - 18. האם המכלול מחייב המשך בירור או יכול להעיד על דימום נסתר כלשהו ?

מדובר בהמוגלובין מעט נמוך לגבר וגם ערך הפריטין גבולי. יתכן שיש מרכיב של חסר ברזל על רקע דימום אך קשה להגיד בוודאות בלי להכיר את המקרה לעומק, לציין כי על מנת לאבחן חסר בברזל יש להשלים גם בדיקת ברזל וטרנספרין.

מנהל פורום המטולוגיה