בדיקות דם מתותרקסט חזרו מדאיגות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/04/2019 | 23:32 | מאת: משי אניס

היי דר,אני משי בת 22, לאחר שחיידק סטרפטוקוק שלא טופל עבר לי לדלקת פרקים,התחלתי טיפול של פרדניזון 7 מג ביום ומתותרקסט 10 מג פעם בשבוע.לאחר חודש של תרופות ביצעתי בדיקות דם והתוצאות לא מזהירות בכלל ומפחידות אותי נורא. צירפתי גם ערכים שחזרו תקינים בשביל התמונה הכוללת. שם הבדיקה GLOBULIN תוצאה 3.1 g/dl שם הבדיקה ANTISTREPTOLYSIN O תוצאה 283.9 IU/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0		200 סמן - הערך מחוץ לטווח 283.9 שם הבדיקה IgG תוצאה 1439 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 700	 1600 סמן - ערך תקין שם הבדיקה IgM תוצאה 228 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 40	 230 סמן - ערך תקין שם הבדיקה IgA תוצאה 311.7 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 70	 400 סמן - ערך תקין שם הבדיקה C-REACTIVE PROTEIN תוצאה 0.47 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.1	 0.5 סמן - ערך תקין הערות והסבר שם הבדיקה ALBUMIN (BY EP) תוצאה 53.1 % תוצאה לעומת טווח הנורמה סמן - הערך מחוץ לטווח (נמוך) 53.1 55.8		66.1 שם הבדיקה GLOBULIN ALPHA-1 תוצאה 4.4 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 2.9	 סמן - ערך תקין 4.4 4.9 שם הבדיקה GLOBULIN ALPHA-2 תוצאה 9.4 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 7.1	 סמן - ערך תקין 9.4 11.8 שם הבדיקה GLOBULIN BETA-1 תוצאה 8.7 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 4.7		7.3 סמן - הערך מחוץ לטווח(גבוה) 8.7 שם הבדיקה GLOBULIN BETA-2 תוצאה 5.7 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.2	 סמן - ערך תקין 5.7 6.5 שם הבדיקה IMMUNO-EP SERUM תוצאה Not Detected תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה GLOBULIN GAMA תוצאה 18.7 % תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.1	 סמן - ערך תקין 18.7 18.8 שם הבדיקה PROTEIN-TOTAL תוצאה 7.2 g/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 6.6	 סמן - ערך תקין 7.2 8.3 הערות והסבר שם הבדיקה ALBUMIN תוצאה 4.18 g/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.5	 סמן - ערך תקין 4.18 5.2 הערות והסבר שם הבדיקה ALK. PHOSPHATASE תוצאה 71 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 30	 סמן - ערך תקין 71 120 הערות והסבר שם הבדיקה AST (GOT) תוצאה 13 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 5	 סמן - ערך תקין 13 31 הערות והסבר שם הבדיקה ALT (GPT) תוצאה 8 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 5	 סמן - ערך תקין 8 34 הערות והסבר שם הבדיקה BILIRUBIN TOTAL תוצאה 0.15 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה סמן - הערך מחוץ לטווח 0.15 0.3		1.20 הערות והסבר שם הבדיקה BILIRUBIN-DIRECT תוצאה 0.08 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 0	 סמן - ערך תקין 0.08 0.3 הערות והסבר שם הבדיקה BILIRUBIN INDIRECT תוצאה 0.07 mg/dl הערכים של אלבומין נמוכים, וגלובולין בטא 1 גבוה. אשמח לתגובה

את מציגה תוצאות של בדיקות שונות אך לא ברורה השאלה הספציפית להמטולוג.

30/04/2019 | 20:37 | מאת: משי אניס

היי דוקטור השאלה שלי היא האם ניתן לדעת מה הערכים הלא תקינים אומרים? גלובולין בטא 1 גבוה הטווח הוא 4.7-7.3 ולי יש 8.7. אלבומין ערך נמוך , הטווח הוא 55-66 ולי יש 51. האם יכול להיות ששימוש בגלולות למניעת הריון או פרדניזון ומתותרקסאט קשורים לזה? אני נורא מפחדת שיש לי מיאלומה נפוצה או מחלת כבד/כליות. האם אפשר לזהות משהו? אציין שרופאת המשפחה שלי בחופש ואין לי למי לפנות כרגע.

מנהל פורום המטולוגיה