טלסמיה מינור - כן או לא?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/04/2019 | 14:23 | מאת: יגאל

הכרתי מישהי שהיא נשאית של טלסמיה מינור. בצעירותה נאמר לה שהיא לא יכולה להתחתן עם מישהו שיש לו טלסמיה מינור. אצלנו במשפחה לאמא שלי ולאחותי יש טלסמיה. אלה התוצאות של בדיקת הדם שלי: hemoglobin A2: 2.5% homoglobin F: קטן מ- 0.5% HbA1C: 5.3 RBC: 6 MCH-Mean Cell Hemoglobin: 26.7 MCHC-M.Cell Hb cont: 31.8 Hemoglobin: 15.8 האם גם לי יש טלסמיה מינור והאם ישנה בעיה להביא ילדים עם מישהי שיש לה טלסמיה מינור? תודה וחג שמח

על פניו לא נראה כי מדובר בטלסמיה אך חסר ערך ה- MCV שנמוך לרב בטלסמיה.

מנהל פורום המטולוגיה