אימונולגלובין A גבוה מהרגיל לאדם בריא

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/04/2019 | 15:05 | מאת: שי

היי זה כבר כמה שנים שלא באמת מוצא פתרון ללאיגי איי גבוה 800-900 אני בן 32 בריא מתאמן אוכל נכון ושומר על אורח חיים ספורטיבי ובריא כבר עשר שנים שיש לי בבדיקות דם ערכי כבד מעט גבוהים למשל alt 70 שהנורמה היא עד 37 alkp 146 שהנורמה זה עד 120 ast 38 שהנורמה עד 50 אני באמת לא מבין מזה אמור להיות..? ערכי הכבד שלי לאורך השנים מעט גבוהים מהנורמה ואני עוקב מידי פעם זה מסתדר מידי פעם מעט גבוה השאלה אם אני לא אובססיבי מידי? מה יכולות להיות הסיבות לזה? תודה

14/04/2019 | 16:50 | מאת: שי

קיצר עשיתי באלגן בשאלתי נתתי את כל הפרטים שרציתי יש לציין שעשו לי גם בדיקת אולטראסוד לכבד שיצאה תקינה לפני שנתיים וגם בדיקה פולשנית שאינני זוכר את שמה ( פולשנית בהרדמה מלאה דרך פי הטבעת אולי קול סקופיה?) זה היה לפני 5-6 שנים שיצאה תקינה נכון להיום כמו שאמרתי , מדדי הכבד מעט גבוהים ללא תשובות או פתרון ממומחים וגם אימונולגלובין איי מדאיג אותי מאוד כי פה כבר לא מדובר על סטייה שלה אלה 800-900 שהגבול הוא 400.... אני מאוד מודאג ולא יודע מה אני צריך לעשות למי לפנות ומזה אומר ? אני באמת חי אורח חיים בריא לא מעשן ולא שותה אשמח לכיוון מסוים או המלצה מה לעשות? תודה

מבחינה המטולוגית כאשר IgA מוגבר יש לוודא שאין חלבון מונוקלונלי וזה מבוצע בבדיקת אלקטרופורזה של חלבונים. בנוגע לעליה בתפקודי כבד - יש לפנות לגסטרואנטרולוג.

15/04/2019 | 20:48 | מאת: שי

לאיזה רופא אני צריך ללכת להמשך בירור לגבי הIva? מומחה למה? איך מתבצעת הבדיקה? תודה

מנהל פורום המטולוגיה