חשד למיאלומה באישה בת 82

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/03/2019 | 12:10 | מאת: טליה

שלום רב, אמי בת 82 סיעודית (לאחר שבן באגן בשנת 2016) , אי ספיקת כליות קריאטינין 1.7,לאחר אוטם לבבי בשנת 2012, נפלה לפני כחודש וסבלה מחבלת ראש. בc.t שבוצע בבית חולים לא הודגם דמם, אך הוגמו מס' נגעים ליטיים בגולגולת. עקב אנמיה ומס' בדיקות דם הועלה חשד למיאלומה. שאלתי היא: האם בגיל זה הטיפולים שונים ופחות אגרסיביים מטיפולים שניתנים לחולים צעירים יותר? אמי לא סובלת מכאבי עצמות וכד' והממצאים הינם אקראיים.

על מנת לאבחן מיאלומה נפוצה דרוש בירור כולל בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים ובהמשך בדיקת מח עצם. הטיפול במיאלומה מותאם למצבו וגילו של המטופל ויש אופציות שונות המתאימות למצבים שונים.

מנהל פורום המטולוגיה