ברזל גבוה, פריטין נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/03/2019 | 18:47 | מאת: טל

שלום בבדיקות דם: ברזל 232 ug/dl גבוה פריטין 24 ננוגרם/מל טיפה נמוך טרנספרין 285 מג/דל טיפה גבוה מה המסקנה? ידוע לי שרמת פריטין מתחת ל38 מוגדרת כחוסר ברזל אבל הברזל נורא גבוה

מה ההמוגלובין, אם תקין אז קרוב לוודאי שאין חסר ברזל. כמו כןלא ציינת האם תחת טיפול בברזל.

17/03/2019 | 17:42 | מאת: מיכל

המוגלובין 14. ללא לקיחת ברזל בת 58 כן סובלת מהדלדלות שיער. הברזל מבדיקה לבדיקה עולה ואילו הפריטין יורד מדוע? לא אוכלת בשר שותה הרבה קפה הפוך

מנהל פורום המטולוגיה