כדוריות דם לבנות נמוכות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/02/2019 | 13:33 | מאת: עידו

שלום, בבדיקות דם נמצא לי תוצאה של כדוריות דם נמוכות 2.8 ונוטרופילים 0.8. יש לציין כי גם לפני כמה חודשים זה היה ולאחר חודש זה עלה. כמו כן בחודשים האחרונים אני במסגרת טיפולי שיניים ולוקח משככים ואנטיביוטיקות. המוצא שלי הוא אתני וגם בשנים עברו היה לי נמוך 3.6 ונוטרופילים 1.4 (אולי קצת יותר). האם הירידה היא בעקבות המשככים? מה ניתן לעשות כדי להעלות? תזונה אחרת? תודה

ירידה ברמת הנויטרופילים יכולה להגרם מסיבות שונות כמו: נטיה תורשתית, זיהומים, תרופות ואף מחלה במח העצם. קשה לדעת מה הכיוון דרך המחשב ובלי להכיר את הסיפור בצורה מסודרת. עליך לפנות להערכה מסודרת אצל המטולוג על מנת לדעת האם יש צורך בהמשך בירור או טיפול.

מנהל פורום המטולוגיה