המוגלובין גבוה וגם המטוקריט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/02/2019 | 21:42 | מאת: דני

שלום רב דוקטור ברצוני לשאול כמה שאלות. אני בחור בן 23 מעשן(קופסא ביום).בבדיקות דם שנעשו לי יצא המטוקריט 51 המוגלובין 17. בעבר ההמטוקריט היה 45. האם הערכים הגבוהים זה מהסיגריות? מה עליי לעשות? שמעתי על המחלה "פוליציטמיה ורה" האם זו מחלה תורשתית?

הסיבה השכיחה לעליה בהמוגלובין היא עישון ולכן מומלץ להפסיק לעשן ולראות שההמוגלובין יורד. סיבה נוספת להמוגלובין גבוה היא מיץחלה ראשונית (לא תורשתית) של מח העצם בשל פולצטמיה וורה. במידה ויש לשג לפוליצטמיה וורה, יש לפנות לבירור אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה