תוצאה של mcv גבוה -

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/02/2019 | 15:14 | מאת: שושנה

בבדיקות דם שביצעתי יצא ערך mcv 103.80, במשך בדיקות הדם ב3 שנים האחרונות הערך יוצא 100. מדוע זה גבוה? אין חוסר בי 12 וחומצה פולית ואין בעיה בבלוטת התריס. מה זה יכול להיות?? המוגלובין 13. אציין שלפני 3 שנים התחלתי לסבול מחרדות המתבטאות בהתקפי חרדה וכאבים בגוף.. האם יכול להיות לתוצאה הגבוה קשר למצב נפשי?

האם מדובר בגבר או אישה? יש הבדל כיוון שהמוגלובין 13 תקין באישה ומעט נמוך בגבר. בכל מקרה נראה שאין הסבר ברור לממצא ונדרש מעקב אחר ספירת דם . במידה והמגלובין ממשיך לרדת או שיש ירידה בשורות דם אחרות, כדאי יהיה לפנות לבירור המטולוגי.

22/02/2019 | 16:00 | מאת: שושנה

מדובר בבחורה בת 33. במשך 3 שנים mcv 100 וכעת 103.8 זה יכול לקרות סתם כך בלי הסבר?? כשכל הערכים האחרים תקינים.. האם לחץ נפשי יכול להשפיע על הבדיקה הזו??

לא תמיד מוצאים הסבר וכאשר המוגלובין וויטמינים תקינים לרב אין צורך בבירור נוסף בשלב זה. לא ידוע לי על קשר ללחץ נפשי.

מנהל פורום המטולוגיה