בתא טלסמיה מינור הימוגלובין 11

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/02/2019 | 16:37 | מאת: רונית

שלום רב אני חיה מאובחנת עם בתא טלסמיה מינור בת 36 הימוגלובין 11 סובלת מעייפות וחוסר באנרגיה (שבן היתר נובעים מכך שאני אמא לילדה בת 2 ועובדת במשרה מלאה...) אך אני תוהה אם אני יכולה לשפר את איכות החיים שלי אם אוכל להעלות את ההימוגלובין. פעם אחרונה שהתייעצתי עם המטולוג הייתה לפני עשור והוא אמר לי שאין מה לעשות בנידון. אני תוהה אם אולי כדאי לי לגשת להתייעצות נוספת ואם בכל זאת יש לי מה לעשות. אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה!

במידה והירידה בהמוגלובין קשורה לטלסמיה בלבד-זה אינו גורם לעייפות ואין מה לעשות. כדאי לוודא שאין סיבה אחרת לירידה בהמוגלובין כמו חסא ברזל או b12.

מנהל פורום המטולוגיה