לימפוציטים גבוהים ונויטרופילים נמוכים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/01/2019 | 14:06 | מאת: בר

שלום, אני בת 25 עוד מעט. עשיתי בדיקות דם ובבדיקת לימפוציטים יש ערך גבוה - 48.8 ובבדיקת נויטרופילים יש ערך נמוך - 39.4. כתוב שבמקרים נדירים זה עלול להעיד על סרטן.. אני צריכה לדאוג?

יש להסתכל על המספר האבסולוטי של הלימפוצטים ולא על האחוזים. הסיבה השכיחה לעליה בלימפוציטים היא זיהום למרות שבמקרים פחות שכיחים יכול להעיד גם על תהליך גידולי.

21/12/2019 | 18:53 | מאת: בר

ראיתי שגם בבדיקות קודמות אחוזי הלימפוציטים היו גבוהים והנויטרופילים נמוכים, אבל כשהייתי אצל הרופא שלי הוא אמר שהערכים האבסולוטיים תקינים. זה אומר שהכל בסדר? אם הערכים האבסולוטיים בסדר אני יכולה להירגע בקשר לגידולים כלשהם?

מנהל פורום המטולוגיה