משמעות אולטראסאונד בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2019 | 19:05 | מאת: שרה

יש לי מונו .בגלל בלטות לימפה מוגדלות שלחו לאולטראסאונד מפשעה והתוצאות: צבר קשריות לימפה היפואיקאיות שרובן ללא סינוס שומני.מודגמת זרימת דם מוגברת בכל שטח הקשריות הנ"ל.ניתן לזהות קשריות לימפה גדולות של כ-4.2*1.5ס"מ ושל 2.8*1.8 ס"מ.כמו כן יש לציין צורה תגובתית עם הדיות מוגברת של שומן סביב הקשריות לימפה הנ"ל.במפשעה ימין בצילומים שהועברו לפענוח לא נמצאו קשריות לימפה חשודות או מוגדלות. מומלץ המשך בירור עם אבחנה ציטולוגית. א. מה המשמעות? האם זה מדאיג? ב. האם צריך לפנות למומחה כירורג או מומחה אחר? ג. רופאת משפחה שלחה לביופסיה של רקמות רכות.זה נכון?

קשה לענות דרך המחשב בלי להכיר את כל ההיסטוריה הרפואית לבדוק. בעיקרון, במידה ויש בלוטות גדולות במפשעה, מקובל לבצע ביופסיה כדי לשלול תהליך גידולי. מבחינה המטולוגית ההמלצה לרב היא ביופסיה ניתוחית ולא ביופסית מחט.

מנהל פורום המטולוגיה