בעיית antigen anti-E

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/12/2018 | 09:30 | מאת: מוסי

ב"ה אני בת 39, אם לשמונה ילדים ב"ה בגילאי 18-2.5. בני בן 5 נולד במרכז רפואי קפלן. לאחר הלידה התקשרו מהמעבדה ולא הצלחנו ליצור קשר. התברר בהריון הבא שיש לי anti E בדם והייתי במעקב הריון בסיכון גבוה צמוד כולל אולטראסאונד זרימות מח ובדיקות דם לרמת הכייל. ב"ה הילד נולד בריא ובזמן. הסבירות של תופעת הנוגדן אצלי היא קבלת מנות דם אחרי הלידה הראשונה.(מעקב כל שאר הלידות הי'באוקראינה, על כן אין לי מידע על הנוגדן בשאר ההריונות. שאלתי לגבי הריון עתידי: אני מתלבטת לגבי הריון נוסף, עשיתי בדיקת דם והתוצאה היא: סוג דם: A- pos תןצאות סקר נוגדנים: חיובי Direct coombs test שלילי זהות הנוגדן anti E כייל הנוגדן titer 1:4 משמעות קלינית:לנוגדן יש משמעות קלינית לגבי htr ולגבי hdn חשוב לציין שבעלי נבדק ונמצא שסוג הדם שלו בעייתי לגבי anti E/ אין לי פרטים נוספים לגביו. שאלתי: אם הנוגדן קיים אצלי למשך 7 הריונות וב"ה נולדו ילדים בריאים האם ניתן להסיק שהריונות הבאים יהיו עם תוצאות כאלה - בריא ושלם? תודה מראש

הנוגדן יכול להופיע במהלך ההריון ולא בהכרח שהיה שם תמיד. בנוכחות נוגדן יש סיכון בהריון הבא גם אם הריונות קודמים תקינים ולכן גם בהריון הבא ידרש מעקב.

26/12/2018 | 09:14 | מאת: מוסי

תודה רבה על תשובתך. האם יש בתופעה הסתברות שאם בשבעה מתוך שמונה הריונות היתה תןפעת הanti E זה יחזור, או שזה לא רלבנטי?

נוגדן שנוצר לא חולף ולכן יהיה קיים גם בהריונות הבאים.

מנהל פורום המטולוגיה