הפרעת קרישה - בירור נדרש

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/12/2018 | 14:18 | מאת: מירב

שלום, סביבות גיל 5 בזמן ניתוח להסרת שקדים ודימום קשה במהלכו התגלה אצלי (ובהמשך אצל עוד בני משפחה) מחלת דמם כלשהי. כעת אני לפני הריון ורוצה להתכונן אמא שלי זוכרת שמה שאבחנו אז היה מחלת וון ווילברנד, אבא שלי אומר שכמה שזכור לו זה היה קשור לפקטור 11, רופא המשפחה לא מוצא שום תיעוד בקופח (חלפו 30 שנה...) תוכלי להגיד איזה בדיקות אני צריכה לעשות כדי לדעת בוודאות ממה אני סובלת ובדיקות שרלוונטיות להמלצות ללידה,כדי שכשיגיע הצור להמטולוג יהיה לו את כל המידע הדרוש? איזה בירור עלי לבקש מרופא המשפחה? מאוד אודה!

הבדיקות לאבחנה של מחלת וון וילברנד הן בדיקת Ricof וvwf antigen. לרב מבוצעות דרך המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה