האם יש קשר בין התופעות הבאות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/11/2018 | 21:36 | מאת: שלומית

שלום רב, מזה חודשיים וחצי אני סובלת מאוד מגירוד, עקצוצים ואי סבילות למגע של בדים - בכל הגוף. בבדיקות דם הסתבר שאני סובלת כנראה מאנמיה: פריטין 4.9 היפוכרומיה 17.6 המוגלובין 12.4 (לפני חודשיים היה 11.9 אך מאז התחלתי ליטול ברזל) המטוקריט 38.8 mch 24.5 (לפני חודשיים 22.9) mchc 31.9 (לפני חודשיים 30.7) mcv 76.6 (לפני חודשיים 74.8) אלקליין פוספטז 135 B12 238 (לפני חודשיים היה 185, אבל נטלתי מאז תוסף חלק מהזמן וגם ברזל כאמור לעיל). יצוין שנוירולוג שלח אותי ל-mri מוח ויצא תקין. האם יתכן שיש קשר בין הדברים? איך בודקים מה הגורם לתוצאות בבדיקות הדם? לגשת להמטולוג? אני מאוד סובלת ודואגת. בתודה מראש

מבחינה המטולוגית מדובר בחסר ברזל. הסיבות השכיחות הן דימום ווסתי בנשים צעירות או דימום ממערכת העיכול בגברים ונשים אחרי גיל הפוריות ואז יש צורך בבירור גסטרו. לרב אין צורך בבירור המטולוגי. לגבי ALP מוגבר-מדובר באנזים שקשור חכבד ואין קשר להמטולוגיה.

מנהל פורום המטולוגיה