שאלה בנושא הריון בסיכון גבוה בעקבות קרישיות בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/11/2018 | 23:16 | מאת: הריון בסיכון גבוה

אני נושאת גן פקטור 5 ליידן אטרוזיגוט 1.9 apcr ratio אני בשבוע 6 פלוס 5 המטולוג המליץ שימוש קלקסן אחרי ההריון 6 שבועות ו גניקולוג המליץ כבר שימוש של 40 מג אני לא יודעת מה לעשות ולמי להקשיב ? לא יודעת אם יש קשר היום במקרה הצואה שלי הייתה שחורה אני עם בחילות מתן שתן גבוה וצמא מוגבר

מוטציה הטרטזיגוטית בפקטור 5 ליידן בפני עצמה איינה מחייבת טיפול במדללי דם לאורך ההריון. ההחלטה על טיפול במדללי דם במהלל ההריון מסתמכת על ההיסטוריה הרפואית, בעיקר של קרשי דם, היסטוריה משפחתית והיסטוריה של הריונות קודמים, כך שלא ניתן להכריע דרך המחשב. לעיתים רופאים שונים נותנים המלצות שונות וניתן לפנות אלהם כדי להבין הסיבה לגישה השונה.

מנהל פורום המטולוגיה