חלבון גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/10/2018 | 19:44 | מאת: מאור

שלום. אני חייל, בן 19. בבדיקות דם שביצעתי היה חלבון גבוה - 9, אלבומין תקין - 5.2. בבדיקה לאחר חודש חלבון 8.5. נורמה עד 8.2. הרופא הלחיץ אותי ושלח לפנימאי. מה יכולות להיות הסיבות לחלבון גבוה? האם מומלץ שאפנה ישר להמטולוג? אציין שבשלושה חודשים אחרונים התחילה לי חולשה שמופיעה יום יומיים אחרי אימון ונשארת יום יומיים.

עליה בחלבון אינה בהכרח קשורה לבעיה המטולוגית ויכול להיות שאין בעיה כלל כי גם האלבומין גבוה ואלבומין הוא חלבון תקין. מבחינה המטולוגית ניתן לברר אם יש חלבונים לא תקינים על ידי בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים.

מנהל פורום המטולוגיה