טחול מוגדל בבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/10/2018 | 20:20 | מאת: אדם

שלום דוקטור... אני בן 32 אם מחלת השימוטו (תת פעילות בלוטת התריס) עם נוכדנים חיוביים מאוד מעל 1000. בנוסף עם סידן גבוהה בשם 5 בדיקות בשנה ברציפות ממוצע 10.8 לכן נשלחתי לאולטרסאונד לבדיקת כליות בבשיקה נאמר לי שהכליות תקינות וגם הכבד אבל הטחול שלי מוגדל והוא 15 סמ רשום שמרקמו אחיד בבדיקות ספרית דם שעשיתי הכל תקין חוץ מאשר mcv 78 מינימום 79 ובבדיק טסיות דם רשום giant palates למרות שהערכים תקינים האם יש קשר בין המחלה בבלוטת התריס לטחול המוגדל? או לסידן הגבוהה? לספירת דם? מה עוד עליי לבדוק?

מדובר בטחול מוגדל במידה קלה. לטחול מוגדל סיבות רבות ולעיתים לא מוצאים סיבה. אין קשר לבעיה בבלוטת התריס ואין קשר ברור לסידן גבוה. יש מצבים שגורמים להמוגלובין נמוך וגם לטחול מוגדל. ממליצה לפנות ליעוץ המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה