אנמיה בעקבות דלקת טיירויד? חוסר ברזל?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/10/2018 | 16:38 | מאת: אלי

לדר שלום בן 46 עם היסטוריה של אנמיה נורמציתית חוזרת אבל כבר מאוזן יותר משנתיים. לפני חודשיים התפתחה דלקת תת אקוטית של הבלוטה. תחילה מצב היפר. ובאותו זמן חזרה האנמיה. המוגלובין 13 חריגות ב כדוריות והמוקריט. בבדיקה חוזרת כעבור חודשיים. מצב בלוטה הפך ניפו אבל אין שינוי באנמיה פרט לחריגה מעלה בשונות גודל כדוריות 15.7 וחריגה מטה ב mchc. כל השאר כמו mcv mch בנורמה. ברזל לפני שנתיים היה 148 אבל היום רק 80. יש לציין כי התחלתי לקחת תוסף ברזל 25 מג ליום חודש לפני הבדיקה השניה. אני טבעוני. האם האנמיה היא בגלל חוסר ברזל וערכי ברזל בנורמה רק בגלל התוסף? האם המצב אופייני לדלקת הבלוטה? רופא לא מוצא לנכון לשלוח לקולונוסקופיה בשלב זה כי ברקע יש חוסר מאזן הורמונלי של הבלוטה ואין תסמינים של בעיות מערכת עיכול. הציע להמתין חודש נוסף ולחזור על הבדיקות ואז להחליט. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

כדי לדעת האם יש חסר בברזל אין להסתמך על רמת הברזל בלבד. יש לבדוק גם רמת פריטין שנמוכה בחסרברזל וטרנספרין שגבוהה במצב של חסר ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה