תלסמיה וטחול מוגד+צריכת אלכוהול.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/09/2018 | 17:40 | מאת: שחר

סובל מתלסמיה אך אני לא קיבלתי עירויי דם לעולם, גודל הטחול שלי בסביבות ה 22 סנטימטר. הרופא ההמטולוג אמר לי שהוא שוקל שעדיף לעשות ניתוח כריתת טחול אך הוא אמר את זה ללא שום ניסוי של טיפול בבעיה זאת. מה שרציתי לשאול האם ישנם טיפולים טבעיים/ תרופתיים לטחול מוגדל או שינויים תזונתיים שניתן לעשות בשביל לא לכרות את הטחול? והאם צריכת אלכוהול עלולה להחמיר את המצב? תודה מראש

הגדלת טחול אינה תלויה בתזונה. לגבי אלכוהול - צריכת אלכוהול משמעותית יכולה לגרום למחלת כבד ובהמשך הגדלת טחול.

מנהל פורום המטולוגיה