מינון קלקסן בהריון 40 או יותר.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/09/2018 | 10:57 | מאת: מוריה

ד"ר שלום רב, אני בהריון בסיכון בשל מחלת אפלא ממנה אני סובלת. בדיקת אחרונה אנטיקרדיוליפין 39.6 MPL U/ML/ הריון קודם הסתיים בשבוע 8-9 ( אז לא נטלתי קלקסן). בהריון זה המליצו לי על מינון קלקסן 40 מ"ג פעם ביום מתחילת ההריון. משקלי היום וגם בתחילת ההריון 61-62 ק"ג- היום שבוע 14+4. אני מאוד מאוד לחוצה לגבי ההריון הזה, הן בגלל איך שהסתיים ההריון הקודם. הבנתי ש40 מ"ג זהו המינון המקובל למצבי ולמשקלי. יחד עם זאת, ראיתי כי יש בנות במצבים דומים ( איני רופאה כמובן) שמקבלות מינון גבוה יותר. רציתי לשאול אם יש מקום לטעמך להגדיל את המינון. בתודה מראש וחג שמח

ההחלטה על מתן מדללי דם בהריון בנוכחות נוגדני אפלא תלויה בגורמים רבים כולל רמות הנוגדנים השונים, היסטוריה של הריונות קודמים והיסטוריה של קרישי דם. לעיתים מקןבל לתת אספירין בנוסף לקלקסאן ולעיתים מקובל לתת קלקסאן במינון גבוה יותר מ40 מײג. ההחלטה מורכבתולכן ממליצה להתיעץ עם ההמטולוג המטפל שמכיר את פרטי המקרה שלך לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה