בדיקות דם כחלק מבירור...חשד ללופוס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/09/2018 | 21:21 | מאת: אני

שלום. אני בת 29. ולאחרונה התחלתי בבירור בחשד ללופוס עקב פריחה מזה כשנתיים. בבדיקות דם נמצא iron 34 תווך תחתון 50 בעוד שלפניי חצי שנה היה 75. הפריטין 4. הטרנספרין תקין 335 תווך עליון 380. transferin saturation הוא 8 בעוד שהתווך התחתון 15. Crp תווך עליון 5. הליקוציטים 13.3 תווך תחתון 15 והניטרופילים גבוהים %79. תווך עליון 68. ניטרופילים 7.7 תווך עליון 6.6 . ההמוגלובין 12.2 נשאר שמור מלפניי חצי שנה. מה עליי לעשות? אני תשושה ועייפה מאד.! קצת מוזר לי הירידה הדרסטית בברזל. ידועה לי מבדיקה קודמת שה b 12 נמוך. 152 ערך תחתון 220. מה עליי לעשות? הבדיקות של הלופוס עדיין בבדיקה.

מדובר בחסר בברזל כאשר הבדיקה הלשובה בהקשר זה היא פריטין ולא ברזל. הסיבה השכיחה בנשים בגיל הפוריות היא איבוד ברזל בדימום הווסתי. ניתן לקחת טיפול בכדורי ברזל.

22/09/2018 | 20:12 | מאת: אני

אני נוטלת גלולות ..עקב אנדומטריוזיס. ובחצי שנה האחרונה קיבלתי רק פעמיים מחזור... וגם אז...הדימום היה מועט ביותר. יש עוד בדיקות שעליי לעשות?

מנהל פורום המטולוגיה